HUGLU EAGLE G 12-76, 71cm

Category:

Description

✔Lovačka puška bokerica Huglu Eagle G. Danas cijenjena oružarska firma, koja radi puške po vlastitoj konstrukciji i tehnologiji, radi oružje i za druga poznata imena, što je još jedan od dokaza kvaliteta njihovih proizvoda. “Huglu” je vlasnički u posjedu 621. akcionara, koji budno brinu o razvoju i napretku kompanije.
Huglu Eagle G, koristi modernizovanu Brauningovu bravu, kod koje se kretanje ograničava u četiri tačke. Naprijed prema ustima cijevi, monoblok ima kružna ležišta koja se rotiraju u izmjenljivim obrtnim tačkama ugrađenim u čeličnu baskulu. U žljeb na dnu monobloka, podjeljen na dva dijela, ulazi horizontalno pomična zabravljujuća ploča.
O kakvoj vitkoj i elegantnoj pušci je riječ, najviše oslikava širina kovane baskule od samo 29 mm. Cijevi su standardne dužine 710 mm, a puška je ukupno duga 1.160 mm. Izgleda prekrasno i tanano. U monobloku koji povezuje cijevi, nalazi se dvostruki izvlakač čahura. Nišanska šina je ventilirajuća, a prorezani su i vertikalni spojni prutevi koji povezuju gornju i donju cijev.
⬇SPECIFIKACIJE⬇
Kalibar: 12/76
Materijal kundaka: turski orah
5 promenljivih čokova
Kapacitet magacina: 2
Težina: 2,8 kg.
Pakovanje: plastični kofer
Brend: Huglu, Turska