LOVAČKA PUŠKA FAIR PREMIER

Description

➡Kvalitet mehaničkog sastava, posebno odabranih materijala i snažna linija omogućili su, dugi niz godina, PREMIER modele da postanu jedan od proizvoda koji su najkomercijalizirani na međunarodnom nivou.
➡FAIR lovačke puške su način da zadovolje želju naših kupaca za elegantnim i praktičnim lovačkim i konkurentskim puškama, u pravom odnosu između kvaliteta i cijene.
ℹZANIMLJIVOSTℹ
➡Daleko od Sicilije, na sjevernoj strani Apeninskog poluostrva, u dolini Val Trompija, kolijevci tradicionalnog italijanskog oružarstva, 1971. godine, praktično u isto vrijeme kada je sniman film „Kum“, počela je sa radom firma „Fabrica Armi Isidoro Rizini“ (FAIR). Ne postoji niti jedna regija na planeti sa starijom puškarskom tradicijom i većim brojem proizvođača oružja nego što je to dolina Val Trompija, u Breši, dijelu Lombardije na sjeveru Italije (podsjetićemo se da je ovdje smještena najstarija oružarska kuća na planeti, „Beretta“, osnovana 1526. godine). Breša je centar italijanske industrije oružja i sve sačmarice proizvode se ovdje.???