HITNI P ŠATORI UKMZ-M

Za više informacija kontaktirajte nas.

Description

Snažna, lagana skloništa za smještaj malih ili velikih grupa za vojnu upotrebu.

Ovaj šator je podoban za brzo i jednostavno postavljanje i demontažu uz malo truda ili prethodnog znanja. Ovaj tip smještaja i skloništa za hitne slučajeve ispunjavaju uobičajene vojne specifikacije i mogu se prilagoditi individualnim zahtjevima zemlje, regionalnim i klimatskim zahtjevima.

Modeli šatora su dostupni u različitim veličinama (od 4,75m x 5,00m do 5.90m x 12.00m) u rasponu od 23,75m² do 70,80m².

Prilagođene veličine su dostupne na zahtjev. Najveća verzija smještajnog i timskog šatora  ima težinu oko 165 kg. Vrijeme montaže ovog sistema šatora je oko 15 minuta za tim od 3 osobe.

 

Tehničke specifikacije:

  • Širina raspona:4,75m – 5,90m
  • Visina nadstrešnice:1,70m & 1,90m
  • Visina grebena: 2,50m – 2,90m
  • Dužina: 12.00m
  • Krov i bočni zidovi: varijanta 1: pamuk/poliester;  varijanta 2: krov – PVC i bočni zidovi – pamuk/poliester; varijanta 3: PVC
  • Dimenzije profila okvira: 40 x 1,5 mm
  • Dodaci: dodatni prozori, bočne strane ili bočni ulaz, pojedinačne boje, pregradni zidovi, podovi, rasvjeta, grijanje

 

Čvrsti okvir je neophodan za čvrst šator otporan na vremenske uslove. Naše robusne okrugle aluminijske cijevi izrađene su od visokokvalitetnog eloksiranog i ekstrudiranog aluminija, a spojni dijelovi su izrađeni od tlačno livenog aluminija kako bi formirali jaku, ali laganu strukturu.

Navlake su dostupne u različitim materijalima. Prozračne navlake od mješavine pamuka i poliestera su lagane 420 g/m² i vodootporne za zaštitu od snijega i kiše. Osim ako se ne zatraži, isporučuju se standardno u „prirodnoj“ boji. Imaju i navlake od poliesterske tkanine (650 g/m²) koje su obostrano obložene PVC-om i otporne su na vatru. Možete se odlučiti i za mješovitu verziju. Bijeli krov je od PVC-a, a bočni i zabatni zidovi su od mješavine pamuka i poliestera.