Categories Uncategorized

Proširili smo asortiman sa novim brendovima

Čast nam je obavijestiti naše cijenjene klijente i kupce da je kompanija Danial S doo Tešanj, postala zastupnik renomiranog brenda SIG SAUER. Posjedujemo Sig Sauer zastupništvo za snabdijevanje oružjem vojnih agencija i institucija za sprovođenje zakona.

Porijeklo firme SIG Sauer liježe u tvrtki pod nazivom Schweizerische Waggon-Fabrik („Tvornica švicarskih vagona “), koju su 1853. osnovali Friedrich Peyer im Hof ​​(1817–1900), Heinrich Moser (1805–1874) i Johann Conrad Neher (1818–1877). 

Grupa je udružila svoje inženjerske talente i stvorila pušku Prelaz-Burnand, poznatu kao puška “Prélaz-Burnand 1859”  ili “Prelaz-Burnand 1860”. Za izum ove puške zaslužni su oružar Jean-Louis Joseph Prélaz i vojni oficir Edouard Burnand. Pušku je 1860. godine prijavilo švicarsko savezno ministarstvo obrane . 

Nakon što je primio državni ugovor iz 1864.  za proizvodnju pušaka, naziv kompanije je promijenjen u Schweizerische Industrie-Gesellschaft (SIG, njemački za “švicarska industrijska kompanija”), poznat kao Société Industrielle Suisse u frankofonskim regijama Švicarske.

Pored Sig Sauera, naša ponuda je proširena sa slijedećim brendovima:

  • Remington

  • Fabarm

  • Sarsilmaz

  • Ata arms

  • Tisas

  • Lazer
  • Verney-Carron
Categories Novosti

DANIAL S zapošljava više radnika

Preduzeće DANIAL S d.o.o. Jelah-Tešanj objavljuje konkurs za prijem novih radnika za rad na izradi galanterije i uniformi u Jelahu. Ukoliko želite da postanete dio našeg tima, a imate određena iskustva u radu na istim ili sličnim poslovima, pozivamo vas da se prijavite na konkurs za radno mjesto:

-galanterista 1 izvršilac

-samostalni šivač-tekstilac 1 izvršilac

Od vas očekujemo:

sposobnost samostalnog i timskog rada;

komunikativnost, samioinicijativa,

spretnost i pedantnost u radu,

Nudimo:

najveća primanja u branši;

rad u stabilnoj i odgovornoj kompaniji;

izazovan posao u dinamičnom radnom okruženju;

poticajnu i podržavajuću radnu sredinu;

dodatno usavršavanje na radnom mjestu, mogućnost putovanja, kontinuiranog učenja i napredovanja;

KONKURS OSTAJE OTVOREN DO 12.05.2021. GODINE !

SVE PRIJAVE SLATI NA EMAIL: danials@bih.net.ba ili lično na adresu:

DANIALS JELAH, Husein Kapetana Gradaščevića br. 58.

Categories Novosti

SAR 9 PIŠTOLJ OSVAJA TRŽIŠTE

Vjerojatno najstrože testirani pištolj ikada razvijen, novi SAR 9 izdržao je 150.000 ispaljenih metaka na testiranjima. Nakon narudžbe od 100 hiljada komada za Turske nacionalne snage sigurnosti, SAR je osvojio veoma zahtjevno tržište SAD.
Osnovana je kompanija SAR USA i ovaj model pištolja je dvije godina za redom bio pištolj godine ispred SIG SAUERA I GLOCKA.
Pojavom na BH tržištu 2021. godine za kratko vrijeme je postao najtraženiji model na civilnom tržištu.
Zastupnik SARSILMAZA za Bosnu i Hercegovinu je kompanija DANIALS i ovi pištolji se mogu naći u maloprodajama ove kompanije (Sarajevu, Tešnju, Jelahu, Banjaluci i Bugojnu). Brojni streljački klubovi u BiH su postali korisnici modela SAR9.

Categories Novosti

JAČAMO PONUDU I ŠIRIMO MALOPRODAJNU MREŽU

Protekle 2021. godine smo nastavili širiti maloprodajnu mrežu DANIALS u Bosni i Hercegovini.

U okviru glavne prodavnice u Jelahu smo otvorili i zatvorenu streljanu za pištolj i revolver i caffe club za naše posjetioce i goste.


Tokom 2021. smo nastavili saradnju sa jednim od najvećih proizvođača oružja u svijetu kompanijom SAR (sarsilmaz) čiji pištolj SAR 9 je proglašavan za pištoljem godine u SAD u 2020. i 2021. godini. Modeli pištolja SAR 9 su postali najpopularniji pištolji u Bosni i Hercegovini.


Postali smo i zastupnici TRB domaćeg pištolja modela VAMPIR RS9 za Federaciju BiH. Pištolji VAMPIR RS 9 su postali službeni pištolji MUP-a RS i imaju dobar odziv na domaćem tržištu.


Našu ponudu smo obogatili i brandovima UZKON, BERETTA, BENELLI, PROPPER, FOBUS, KINK KOBRA. Potpisan je i Ugovor sa domaćim proizvođaćem municije IGMAN Konjic. U našoj ponudi su još i brojni drugi brendovi renomiranih svjetskih proizvođača.


Vlastitim snagama i saradnji sa domaćim kompanijama smo napravili prvu domaću mobilnu kuhinju za 200 osoba. DANIALS je jedna od dvije domaće kompanije registrovan za proizvodnju balističkih ploča i prsluka.


U planu smo ove godine otvoriti prodavnice u Bugojnu, Tuzli i Kaknju, kao i završetak moderno uređenog showrooma u okviru poslovnog objekta u Jelahu u kojem će biti izložena policijska, vojna, zaštitna i druga oprema.

Categories Novosti

Popularni youtube kanal DUM DUM posjetio DANIAL S

Ekipa youtube kanala recenzija oružja DUM DUM su posjetili Danial S kako bi svojim 364 hiljada pratilaca predstavili i testirali pištolj SAR 9.

Naime, DUM DUM youtube kanal i Fejsbuk stranica DumDum nastali su sa ciljem popularizacije oružja, streljačkog sporta, lova. Trude se da doprinesu skidanju tabua sa oružja, da promovišu streljačke sportove, i bezbjedno rukovanje oružjem.

Pored same recenzije pištolja SAR 9, Dum Dum su također predstavili svojim pratiocima samo preduzeće Danial S i njegov raznovrsni asortiman u njegovom sjedištu u Jelahu-Tešanj.

Više o ovoj recenziji i o Danial S-u možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=5zsNlPUGang&t=36s

1 2 3 5