Na osnovu ranije potpisanog Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između DANIALS-a Tešanj i Kluba za praktično streljaštvo 9MM Donji Vakuf, potpisan je anex ugovora o strateškom partnerstvu u dijelu promocije I prezentacije brenda SARSILMAZ čiji je generalni zastupnik za BiHkompanija DANIALS.

Kako nam je izjavio Miralem Bahtić-izvršni direktor DANIALS-a:”Već duže vrijeme sarađujemo sa klubom 9MM i u okviru saradnje su vršena I testiranja pištolja brenda ZIGANA, koji je postigao izvrsne rezultate, isto tako testirani su drugi brendovi čiji smo zastupnici za BiH. Klub 9MM je za kratko vrijeme postao jedan od vodećih klubova u Bosni i Hercegovini i na ovaj način želimo da proširimo i učvrstimo našu

dosadašnju saradnju.”

Inače kompanija SARSILMAZ je sa svojim pištoljem SAR 9 osvojila nekoliko nagrada Americi. Nova verzija pištolja SAR 9, koja je proizvedena od strane turske kompanije Sarsılmaz Anonim Şirketi (A.Ş) za potrebe turskih snaga sigurnosti, od strane od strane čitaoca i korisnika američkog časopisa Tactical Retailer osvojila je “Zlatnu nagradu čitaoca”.

Ovo je druga nagrada iz SAD-a za pištolj SAR 9 koji je ostvario daleko najbolji rezultat na testiranjima od strane turskih vojnih i policijskih snaga. “Zlatna nagrada čitaoca” je pripala turskom pištolju SAR 9, “srebrena nagrada” pripala je pištolju Sig Sauer, a “bronzanu nagrada” osvojio je Glock.

Pištolj SAR 9X je u januaru od strane najprodavanijeg časopisa za vatreno oružje u SAD-a “On Target” izabran “za najbolji pištolj u 2020 godini”. Glavni razlog za dobitak ove nagrade je uspješno okončanje testiranja od 50.000 gađanja bez i jedne greške.

Otpornost, mala težina, preciznost, sigurnosti i mogućnost korištenja u svim vremenskih uslovima samo su neke od karakteristika zbog kojih je pištolj SAR 9 izabran za najbolji pištolj u 2020 godini. Zastupnik turske kompanije za Bosnu i Hercegovinu je tešanjska kompanija Danial S.